Dušené hrušky na steaku z lososa
Suroviny
steaky z lososa, středně velké hrušky, svazek kopru, cibule, mrkev, kuřecí vývar, rajská jablíčka, limetky, máslo, pikantní hořčice, sušená bazalka, bylinkový pepř, sůl
Postup
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jádřinec. Kopr omyjeme a jemně nasekáme. Dvě lžíce másla rozpustíme, smícháme s koprem, solí, bazalkou a bylinkovým pepřem. Hrušky směsí důkladně potřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. To vše podusíme na másle, přidáme kuřecí vývar a vaříme 5-10 minut. Rajská jablíčka oloupeme, limetky omyjeme vodou. Obojí nakrájíme na plátky a spolu se steaky z lososa přidáme k zelenině. Přikryté dusíme na mírném ohni dalších 10 minut. Na talíř servírujeme steaky z lososa se zeleninou, poklademe je čtvrtkami hrušek a ozdobíme snítkami kopru a plátky limetky. Jako příloha se hodí bílá nebo divoká rýže.
Autor
Jindřiška