Těstoviny s rybou a dýňovou omáčkou
Suroviny
dýně, filé z tresky, olivový olej, zakysaná smetana, suché bílé víno, těstoviny, rajská jablíčka, čerstvá kadeřavá petrželka, cukr, pepř, sůl
Postup
Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, které vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Scedíme, necháme důkladně okapat a polovinu z nich rozmixujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozpálíme trošku olivového oleje a pokrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme zakysanou smetanu, rozmixovanou dýni, sůl a pepř. Uvedeme do varu a asi 5 minut na velmi mírném ohni za stálého míchání povaříme. Filé z tresky omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a připravené plátky tresky na něm po obou stranách opečeme. Přidáme druhou polovinu dýňových kostiček, zalijeme bílým vínem a necháme přikryté asi 10 minut stát. Ve slané vodě uvařené těstoviny, dáme do hlubokých talířů, navrch položíme tresku a vše přelijeme dýňovou omáčkou. Před podáváním posypeme nasekanou kadeřavou petrželkou.
Autor
Jindřiška