Ryba na žampiónech
Suroviny
rybí filé, čerstvé žampióny, máslo, zakysaná smetana, tvrdý sýr, česnek, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, olej, mletý bílý pepř, sůl
Postup
Očištěné a na plátky nakrájené žampióny osmahneme na másle a krátce podusíme. Mezitím naporcujeme filé, osolíme, opepříme a po každé straně opečme na rozpáleném oleji. Odstavíme a udržujeme na teplém místě. Do zakysané smetaný přidáme část nastrouhaného tvrdého sýra, rozetřený česnek, podušené žampióny, mletou sladkou a pálivou papriku, osolíme a promícháme. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme těsně vedle sebe porce ryby, přelijeme smetanovou směsí a asi 15 minut pečeme v důkladně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením posypeme zbylým strouhaným sýrem a necháme ještě krátce zapéct.
Autor
Jindřiška