Makarony s tuňákem
Suroviny
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, krátké makarony, cibule, mrkev, máslo, rajský protlak, hovězí vývar, kapary, čerstvá petrželka, olej, čerstvě namletý bílý pepř, sůl
Postup
Oloupanou cibuli a oloupanou, omytou mrkev nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s mrkví na něm podusíme. Přidáme rajský protlak, podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Tuňáka vyjmeme z konzervy a dáme na sítko důkladně okapat. Potom ho rozebereme na malé kousky. Rybu a kapary přidáme do zeleniny, promícháme a krátce prohřejeme. Opláchneme a osušíme petrželku a drobně ji posekáme. Těstoviny zavaříme do většího množství osolené vody s olejem. Vaříme je podle návodu na obalu. Slijeme, necháme okapat a podáváme. Těstoviny přeléváme omáčkou z tuňáka a zeleniny. Povrch bohatě posypeme sekanou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška