Filé po italsku
Suroviny
rybí filé, mrkev, petržel, celer, cibule, rajská jablíčka, kečup, zeleninový vývar, hladká mouka, fazole v tomatě, olivový olej, nové koření, celý černý pepř, bobkový list, sůl
Postup
Rybí filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na jednotlivé porce, které osolíme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji osmahneme a dáme stranou. Do zbylého oleje pak přidáme očištěnou a na drobné kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osmahneme dozlatova a zaprášíme moukou. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list, kečup a na kostičky pokrájená rajská jablíčka. Podlijeme vývarem a asi 20 minut dusíme na mírném plameni pod pokličkou. Omáčku scedíme, přidáme opečené filé a fazole v tomatě. Společně asi deset minut dusíme.
Autor
Jindřiška