Čokoládový krém s kávovou pěnou
Suroviny
kvalitní čokolády, vejce, smetana ke šlehání, mléko, krupicový cukr, moučkový cukr, kávová esence
Postup
225g čokolády rozpustíme nad párou. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme a vmícháme 4 rozmíchané žloutky. Přidáme sníh ze zbylých 4 bílků, který jsme jemně ušlehali. Stejným způsobem ušleháme 150ml smetany ke šlehání a přidáme ji spolu s 25gr krupicového cukru. Nalijeme do připravených sklenic a dáme vychladit do ledničky. Musíme pamatovat, že před podáváním musí chvíli povolit, aby čokoláda byla měkká. Pěnu na vrch připravíme rozmixováním 100ml mléka, 100ml smetany ke šlehání, 2 lžic moučkového cukru, lžíce kávové esence a ledu.
Autor
Jindřiška