Jahodový koláč s tvarohovým krémem
Suroviny
čerstvé jahody, linecké těsto, citrónová kůra, čerstvá vanilka, 225g kvalitního žervé, 150ml bílého jogurtu, 150ml zakysané smetany, 50g moučkového cukru, jahodový džem
Postup
Linecké těsto smícháme s nastrouhanou citrónovou kůrou a vytvarujeme do farmy, aby vznikly okraje. Dáme péci. Žervé promícháme s bílým jogurtem, přidáme moučkový cukr, čerstvou vanilku a dobře ušlehanou zakysanou smetanu. Vše spojíme za stálého míchání. Vzniklý krém dáme na upečený a vychladlý korpus a rovnoměrně jej rozprostřeme. Navrch narovnáme čerstvé jahody. Pro zlepšení vzhledu a chuti můžeme jahody potřít jahodovým džemem, který jsme rozpustili na mírném ohni spolu s trochou vody.
Autor
Jindřiška