Čokoládový dort bez mouky
Suroviny
175g čokolády na vaření, 175g másla, 170g cukru, 175g mletých mandlí, lžíce brandy, 6 vajec, smetana ke šlehání, špetka soli
Postup
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme 6 žloutků. Vlijeme rozehřátou čokoládu, vmícháme mleté mandle a lžíci brandy. Z vaječných bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do čokoládové hmoty. Pečeme ve vymaštěné dortové formě při 190°C asi 15 minut. Poté troubu zmírníme asi na 180°C a pečeme ještě dalších 30-40 minut. Po vychladnutí dort posypeme moučkovým cukrem a podáváme se lžičkou jemně ušlehané smetany.
Autor
Jindřiška