Crème brûlée s jahodami
Suroviny
čerstvé jahody, 600ml šlehačky, 5 vaječných žloutků, 50g moučkového cukru, 30g hnědého cukru, pravá vanilka, čerstvá máta
Postup
Šlehačku, moučkový cukr a vanilku přivedeme ve vodní lázni až k bodu varu, vmícháme žloutky a odstavíme z ohně. Tuto směs opatrně přecedíme a rozdělíme do malých teplovzdorných dezertních misek. Ve vodní lázni při teplotě 130°C pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Necháme vychladnout. Před podáváním povrch posypeme hnědým cukrem a dáme pod rozpálený gril na okamžik zapéct. Ozdobíme pokrájenými jahodami a čerstvou mátou. Před vlastní servírováním ještě můžeme polít alkoholem a oflambovat.
Autor
Jindřiška