Anglický angreštový koláč
Suroviny
1kg angreštu, 10dkg pískového cukru, 20dkg hladké mouky, 2dcl podmáslí nebo mléka, 150g margarínu, 6 kostek třtinového cukru, prášek do pečiva, sůl
Postup
Do široké kameninové mísy na pečení nasypeme angrešt a dobře zasypeme pískovým cukrem. V mixéru si připravíme těsto z hladké mouky, prášku do pečiva, špetky soli a měkkého margarínu. Vše vypracujeme na drobivou směs, která má připomínat strouhanku. Přilijeme podmáslí a vše znovu dobře promícháme, až vznikne hladké trochu lepivé těsto. Necháme alespoň na půl hodiny odpočinout na chladném místě. Z odpočinutého těsta pak lžící tvoříme na angreštu kopečky. Vše posypeme nadrobeným třtinovým cukrem a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 25-30 minut.
Autor
Jindřiška