Koláč s pórkem a jablky
Suroviny
listové těsto, pórek, čerstvá jablka, citrónová šťáva, vejce, zakysaná smetana, tvrdý sýr, slunečnicová semínka, zelené bylinky, pepř, sůl
Postup
Listové těsto důkladně rozválíme a vyložíme jím formu o průměru asi 10 cm. Pórek očistíme a nakrájíme ho na tenká kolečka. Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky jablk zakápneme citrónovou šťávou. Smícháme zakysanou smetanu, rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a posekané zelené bylinky. Pórek a jablka rozložíme rovnoměrně na těsto a přelijeme připravenou směsí. Posypeme slunečnicovými semínky a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C asi na půl hodiny.
Autor
Jindřiška