Jablečné kroužky v županu
Suroviny
kyselá jablka, hladká mouka, mléko, vejce, kypřicí prášek do pečiva, citrónová šťáva, rum, slunečnicový olej, vanilkový cukr, sůl
Postup
Z hladké mouky, vajec, prášku do pečiva, soli, citrónové šťávy a kapky rumu vyšleháme v misce vidličkou husté těstíčko. Z jablek vykrojíme jádřince a nakrájíme je na asi centimetrová kolečka. Na vyšší pánvi rozpálíme slunečnicový olej – musí ho být tolik, aby v něm jablíčka mohly volně plavat. Kolečka jablek obalujeme v těstíčku a vkládáme je do horkého oleje. Po chviličce smažení je obrátíme, aby zezlátla s obou stran. Vysmažené jablečné kroužky potom položíme na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme teplé, poprášené vanilkovým cukrem.
Autor
Jindřiška