Koláč s hrozny a tvarohem
Suroviny
160g polohrubé mouky, 80g másla, 50g moučkového cukru, vejce, lžíce rumu, lžička prášku do pečiva, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, 500g hroznů, 200g tvarohu, 125ml smetany ke šlehání, lžička strouhané citrónové kůry, 50g moučkového cukru
Postup
Máslo rozpustíme a smícháme s moukou, práškem do pečiva, moučkovým cukrem, vejcem a rumem. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do máslem a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Předpečený korpus naplníme tvarohovým krémem, který jsme vyšlehali z tvarohu, smetany, strouhané citrónové kůry a moučkového cukru. Krém poklademe kuličkami hroznů a koláč ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Koláč podáváme zdobený šlehačkou.
Autor
Jindřiška