Hrozinkové minipalačinky
Suroviny
100g hrozinek, 4 vejce, 150g hladké mouky, 125ml mléka, tuk na pečení, 150g mléčné čokolády, kompotované broskve, mražené jahody, čerstvá máta, šlehačka, špetka soli
Postup
Vejce, hladkou mouku, sůl a mléko smícháme v míse a přidáme hrozinky. Těsto odložíme na chladné místo a necháme několik minut odpočinout. Pak na malé pánvi rozehřejeme tuk a na něm postupně upečme malé palačinky, které necháme vychladnout. Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a palačinky jí tence potřeme. Překlopíme a zabalíme do kornoutku. Palačinky upravíme na talíř, ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi a jahodami. Pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Podáváme zdobené lístky čerstvé máty a šlehačkou.
Autor
Jindřiška