Kynuté těsto na pizzu
Suroviny
400g polohrubé mouky, 30g droždí, 1 lžíce cukru, 1/4l vlažné vody, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje
Postup
Z mouky, droždí, cukru, vody, soli a oleje přpravíme kynuté těsto a na teplém místě ho necháme 1/2 hodiny kynout. Z těsta uděláme jednu velkou nebo 4 malé koule, nakrojíme je do kříže, zaprášíme trochou mouky a dáme ještě 1/2 hodiny kynout. Troubu rozehřejeme na 220 st.C. Koule z těsta propracujeme, rozválíme a z celého těsta vyválíme jednu velkou nebo 4 malé placky. Formu na pizzu důkladně vymažeme tukem a vložíme těsto. Těsto obložíme surovinami podle chuti a pečeme 20 - 25 minut.
Autor
Jindřiška