Telecí závitky se šalvějí
Suroviny
telecí řízky, čerstvé šalvějové listy, plátky sušené šunky, bílé víno, máslo, olej, bílý pepř, sůl
Postup
Telecí řízky omyjeme, osušíme a plochou stranou nože jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Vždy jeden šalvějový list položíme na řízek, zarolujeme, obalíme plátkem šunky, proložíme druhým listem šalvěje a spíchneme párátkem. V pánvi rozpálíme olej a řízky v něm smažíme 3 až 4 minuty ze všech stran. Vyndáme řízky z pánve a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme bílé víno a necháme jej přejít varem, aby se odpařil alkohol. Ve vzniklé šťávě rozpustíme máslo a podáváme k závitkům, nejlépe s rýží a hlávkovým salátem.
Autor
Jindřiška