Vídeňský hovězí guláš
Suroviny
hovězí zadní, cibule, česnek, sádlo, rajský protlak, kečup, hrubá mouka, worcesterová omáčka, kmín, majoránka, pálivá mletá paprika, pepř, sůl
Postup
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Hrubě pokrájenou cibuli, které musí být téměř stejné množství jako masa osmahneme na rozpáleném sádle, nejlépe v tlakovém hrnci. Přidáme maso, které za stálého míchání osmahneme po všech stranách. Přidáme sůl, mletý pepř, mletou pálivou papriku, kmín, majoránku, worcesterovou omáčku a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a necháme vařit. Když je maso měkké, asi tak za jednu hodinu, hrnec otevřeme. Vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a trochu kečupu. Jeli třeba rozmícháme hrubou mouku v trošce vody a zahustíme guláš. Necháme ještě chvíli povařit. Podáváme s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem zdobený na kolečka pokrájenou čerstvou cibulí.
Autor
Jindřiška