Hovězí pečeně na brusinkách
Suroviny
hovězí zadní, olej, hladká mouka, jablečný mošt, brusinkový kompot, muškátový oříšek, jalovec, hřebíček, celá skořice, sůl
Postup
Hovězí maso důkladně odblaníme a očistíme. Takto připravené maso osolíme a obalíme v hladké mouce. V pekáčku rozpálíme olej a na něm po obou stranách maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak maso zalijeme jablečným moštem a zasypeme strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme jalovec, několik hřebíčků a skořici. Nakonec přidáme brusinkový kompot a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud se na masu nevytvoří kůrčička. Pak maso vyjmeme, šťávu propasírujeme. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s rýží přelité omáčkou a zdobené brusinkovým kompotem.
Autor
Jindřiška