Závitky z hovězího masa
Suroviny
libové hovězí maso, pikantní hořčice, pórek, anglická slanina, olej, zeleninový vývar, červené víno, růžičková kapusta, máslo, hladká mouka, čerstvá petrželka, pepř, sůl
Postup
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, jemně naklepeme a potřeme hořčicí. Pórek očistíme, nakrájíme na délku závitků a blanšírujeme asi 2 minuty. Necháme jej dobře okapat a položíme ho na plátky masa. Pórek zakryjeme plátky anglické slaniny. Plátky masa svineme a upevníme nejlépe jehlami. V hlubší pánvi rozpálíme olej a závitky v něm po všech stranách důkladně opečeme. Potom závitky vyjmeme a odložíme stranou na teplé místo. Do výpeku vmícháme zbytek hořčice, podlijeme červeným vínem a vývarem. Krátce povaříme a závitky vrátíme zpět. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut. Mezitím očistíme kapustičky a vaříme je v malém množství osolené vody asi 15 minut. Kapustičky slijeme a necháme okapat. Závitky opět vyjmeme z omáčky a udržujeme je teplé. Omáčku uvedeme do varu, zahustíme tmavou jíškou z hladké mouky a másla a důkladně povaříme. Ochutíme pepře a solí, vrátíme závitky a necháme prohřát. Závitky podáváme zdobené sekanou čerstvou petrželku a s kapustičkami. Jako příloha se k závitkům hodí vařené brambory.
Autor
Jindřiška