Hovězí rolády
Suroviny
hovězí zadní, plnotučná hořčice, čerstvé žampióny, párky, slanina, olej, hovězí vývar, hladká mouka, máslo, cibule, celý černý pepř, mletý pepř, sůl
Postup
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Dobře naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí. Na hořčici položíme plátek slaniny, kousek nožičky párku a tenké půlkolečko cibule. Plátky důkladně zavineme a zajistíme párátky nebo nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, přidáme několik kuliček černého pepře, přikryjeme a ve středně předehřáté troubě pečeme. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké závitky vyjmeme a udržujeme je teplé. Výpek zaprášíme hladkou moukou, vysmažíme na tuk a rozředíme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky plnotučné hořčice, prošleháme a na mírném ohni povaříme asi 20 minut. Hotovou omáčku přecedíme. Dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vrátíme závitky a necháme prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor
Jindřiška