Telecí hispánské rolády
Suroviny
telecí kýta, cibule, hovězí vývar, máslo, sardelky, vejce, žemle, slanina, hladká mouka, pikantní hořčice, bílé víno, olivový olej, mletý pepř, sůl
Postup
Telecí kýtu nakrájíme na tenké řízky. Rozklepeme a osolíme. Žemli oloupeme od kůrky a namočíme do bílého vína. Nádivku utřeme z vajíčka, másla, sardelek, máčené žemle a dochutíme pepřem. Řízky důkladně potřeme nádivkou, položíme plátek slaniny a zatočíme. Spíchneme párátky nebo ovážeme nití. Závitky zprudka osmahneme na rozpáleném másle dorůžova. V rendlíku necháme na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět na drobná kolečka pokrájenou cibuli, na ni pak dáme osmahnuté závitky, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka. Závitky pak vyjmeme, dáme na mísu a udržujeme je teplé. Omáčku zahustíme moukou, přidáme lžíci pikantní hořčice a trochu bílého vína. Promícháme a necháme přejít varem. Vrátíme závitky a podáváme. Jako příloha se výborně hodí rýže.
Autor
Jindřiška