Hovězí nudličky s kapustou
Suroviny
hovězí roštěná, růžičková kapusta, mrkev, pórek, solamyl, sójová omáčka, chilli omáčka, mletý zázvor, olej, kari koření, pepř, sůl
Postup
Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Růžičkovou kapustu opláchneme, necháme okapat a jednotlivé růžičky překrojíme napůl. Mrkev očistíme a podélně škrabkou nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Nudličky masa osolíme a dáme do misky se solamylem. Důkladně promícháme, aby se každý kousek masa dobře obalil. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm za stálého obracení rychle osmahneme. Vyjmeme ho a uchováme na teplém místě. Do pánve nasypeme kapustu, mrkev a pórek. Vše orestujeme. Maso vrátíme zase zpět do pánve k zelenině a vše zlehka promícháme. Směs dochutíme sójovou a chilli omáčkou, kari kořením, mletým zázvorem a pepřem. Jako přílohu podáváme dušenou rýži.
Autor
Jindřiška