Hovězí plátky se zeleninou
Suroviny
hovězí svíčková, mražené krájené fazolky, cibule, olej, konzervovaná loupaná rajská jablíčka, sušená bazalka, žampióny, červené víno, hovězí vývar, rajský protlak, hladká mouka, sušený kerblík, pepř, sůl
Postup
Mražené fazolky vaříme v osolené vodě asi 15 minut, slijeme a necháme důkladně okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu zahřejeme olej a pokrájenou cibuli na něm krátce osmahneme. Přidáme rajská jablíčka a vše dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Vmícháme bazalku, osolíme a opepříme. Potom přidáme okapané fazolky a vše dusíme dalších 5 minut. Žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupeme zbylou cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější bifteky. V pánvi zahřejeme trošku oleje a podusíme na něm cibuli a žampióny. Přidáme bifteky, které opékáme po obou stranách asi 3-4 minuty. Maso, cibuli i žampióny vyjmeme z oleje a udržujeme je stále teplé. Do pánve s výpekem vlijeme hovězí vývar a červené víno. Vmícháme rajský protlak, kerblík a uvedeme do varu. Hladkou mouku rozmícháme v trošce vody, přidáme ji za stálého míchání do omáčky a krátce povaříme. Osolíme a opepříme. Bifteky a žampióny upravíme na míse a přelijeme omáčkou. Obložíme rajčaty s fazolkami a jako přílohu podáváme pečené brambory.
Autor
Jindřiška