Dvořák traktor SECO

Reklama

Hovězí plátky s ovocem

Suroviny

hovězí zadní, mrkev, petržel, celer, cibule, čerstvý zázvor, bylinkový ocet, červené víno, míchané sušené ovoce, olej, anglická slanina, bramborové knedlíky v prášku, máslo, hladká mouka, šalotka, kysaná smetana, čerstvá petrželka, celý pepř, bokový list, mletý černý pepř, sůl

Postup

Maso omyjeme. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Čerstvý zázvor sloupneme, nastrouháme a maso jím důkladně potřeme. Maso vložíme do mikroténového sáčku. Přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli, celý pepř, bobkový list, ocet a červené víno. Sáček dobře uzavřeme a necháme nejlépe do druhého dne na chladném místě odležet. Potom maso ze sáčku vyjmeme, osušíme je a potřeme solí a pepřem. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách důkladně opečeme. Podlijeme je polovinou nálevu a trochou vody. Přidáme zeleninu z nálevu a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl. Sušené ovoce vložíme do vroucí vody, potom je odstavíme a necháme asi hodinu máčet. Pak je v téže vodě krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpálené pánvi do křupava. Práškovou směs na knedlíky zpracujeme podle návodu na obalu. Trochu slaniny si dáme stranou, zbytek vmícháme do knedlíků. Studenou vodou navlhčenýma ruka utvoříme menší kulaté knedlíky. Vkládáme je do vařící slané vody a vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na špalíky. Šalotku oloupeme. Spolu s mrkví ji osmahneme v horkém másle, přidáme okapané ovoce a 8 minut dusíme. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme ho teplé. Výpek přecedíme. Přilijeme smetanu a zahustíme jíškou z mouky a másla. Osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky. Knedlíky vyjmeme z vody a necháme okapat. Maso, knedlíky a ovoce upravíme na předehřáté míse a přelijeme omáčkou. Knedlíky posypeme zbytkem slaniny.

Autor

Jindřiška

Zpět na předchozí­ stránku

Náš tip

PLASTOVÉ VYVÝŠENÉ ZÁHONY Z „TRAPLASTU“

Hlavní výhodou vyvýšených záhonů je právě jejich výška. Při sázení, okopávání, trhání plevele nebo sklizni se nemusíte ohýbat, dřepět nebo dokonce klečet, protože rostliny máte přímo pod rukama. Vyvýšený záhon v několika provedeních.

 

STOLNÍ TERACOTA GRIL JATA GR 559

Využijte grilovací sezónu naplno se stolním teracotovým grilem Jata GR 559 vyrobeným ve Španělsku. Gril disponuje ručně vyráběnou 15 mm keramickou deskou s nepřilnavým povrchem odolným proti poškrábání. Plocha 46 x 28 cm zajistí kvalitní grilování pro všechny druhy mas s unikátní přírodní chutí.

 

Sprchový kout s mramorovou vaničkou

Akce! Sprchové kouty s kvalitní pevnou vaničkou z litého mramoru. Dlouhá životnost, prodloužená záruka a zaručená spokojenost. Provádíme demontáže starých sprchových koutů a montujeme nové po celé ČR.

 

Zahradní dřevěný set - stůl VIET a křesla LUCY

Zahradní sestava nábytku z akáciového dřeva pro 6 osob. Sestavu tvoří zahradní rozkládací stůl Viet akácie a 6x zahradní stohovatelné křeslo LUCY z akácie. Dlouhá životnost a nenáročná údržba.

 

Robotická sekačka od Garlandu

Robotická aku sekačka Riwall RRM 500 APP seká na jedno nabití až 130 min., poradí si i se stoupáním do 15° a snadno se ovládá aplikací, kde můžete nastavit až 4 zóny sekání.

 

ŠIKMÉ EXTERIÉROVÉ ŽALUZIE

Šikmá okna jsou jedinečný a krásný doplněk. S šikmými venkovními žaluziemi se navíc nebude interiér přehřívat.

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.