Dort Malakoff
Suroviny
1 balíček vanilkového pudinku, 1/2l mléka, 50g mandlí nakrájených na plátky, 300g cukrářských piškotů, 9-10 lžic rumu, 100g moučkového cukru, 250g měkkého másla, 30g strouhaných mandlí, 100g smetany na šlehání, 16 ozdobných čokoládových lístků
Postup
Rozmícháme pudink se 4 lžícemi mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme pudink a krátce jej povaříme. Plátky mandlí opražíme. Na rovný dortový podnos dáme dortový kruh, na dno položíme vrstvu piškotů a pokapeme je 3-4 lžícemi rumu.
Pudink promícháme. Utřeme dohladka moučkový cukr s máslem a po lžících přidáme pudink, mícháme. Nakonec přisypeme jemně namleté mandle. Tenkou vrstvu krému rozetřeme na piškoty. Poklademe druhou vrstvou piškotů, které opět pokapeme rumem a potřeme krémem. Celý postup opakujeme ještě jednou. Dort necháme nejméně 1 hodinu ztuhnout. Sundáme dortový kruh, dort kolem dokola potřeme zbývajícím krémem a posypeme plátky mandlí. Ušleháme dotuha šlehačku, naplníme ji cukrářský sáček s velkou špičkou a uděláme dokola 16 růžiček. Na povrchu ozdobíme čokoládovými lístečky. Necháme znovu ztuhnout v lednici, vyjmeme až těsně před podáváním.
Autor
Jindřiška