Rigatoni s brokolicí
Suroviny
rigatoni (těstoviny-vroubkované trubky), vepřová klobáska, čerstvá brokolice, česnek, rajská jablíčka, panenský olivový olej, čerstvá bazalka, bílé víno, drůbeží vývar, parmazán, sůl
Postup
Vepřovou klobásu nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme posekaný česnek, oloupaná rajčata nakrájená na drobné kostičky, a po krátkém restování podlijeme vínem a drůbežím vývarem. Těstoviny povaříme v dostatečném množství osolené vody. Měkké těstoviny scedíme a necháme dobře okapat, poté přidáme k omáčce a necháme ještě prohřát. Dochutíme solí. Brokolici rozebereme na drobné růžičky a velmi krátce orestujeme na rozpáleném panenském oleji. Servírujeme omáčku s těstovinami, přidáme orestovanou brokolici, čerstvě posekanou bazalku a ještě teplé posypeme strouhaným parmazánem.
Autor
Jindřiška