Kynuté těsto na pizzu z nadrobených surovin
Suroviny
400g polohrubé mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 a 1/2 lžička soli, 1 lžíce cukru, 100g másla nebo margarínu, 150 ml vlažného mléka, 2 lžíce olivového oleje
Postup
Do mouky uděláme dolík, do kterého nasypeme droždí, sůl a cukr. Z másla uděláme vločky a zasypeme jimi mouku. Těsto nadrobíme na kousky. Přidáme mléko a olej a vše prohněteme na hladké těsto. Zformujeme do velké koule, posypeme moukou a necháme 1/2 hodiny kynout. Plech na pizzu vymastíme, těsto vložíme, okraje těsta zformujeme do výšky a povrch těsta propícháme vidličkou. Obložíme podle chuti a pečeme v předehřáté troubě 20 - 25 minut.
Autor
Jindřiška