Jehněčí kotletky s nivovým přelivem
Suroviny
jehněčí kotletky, česnek, niva, smetana ke šlehání, čerstvé zelené fazolky, olivový olej, tvrdý chléb, šalvěj, čerstvý rozmarýn, malé brambory, pažitka, pepř, sůl
Postup
Kotletky omyjeme, jemně naklepneme a potřeme směsí olivového oleje, pepře, prolisovaného česneku a špetky soli. Položíme do nádobky a obložíme snítkou rozmarýnu a šalvějí. Necháme odležet na chladném místě nejlépe do druhého dne. Fazolové lusky omyjeme a lehce je spaříme. Na rozpálené pánvi zprudka osmahneme jehněčí kotletky. Z každé strany asi tři minuty. Pak je zaprášíme nastrouhaným tvrdým chlebem a okamžitě podlijeme trochou vodou. Na mírném ohni necháme povařit. Maso i šťávu z pánve vyjmeme a na stejné pánvi krátce, ale zprudka orestujeme fazolové lusky. Ne déle než 3-4 minuty. Lusky potom shrneme k jedné straně a vrátíme maso i šťávu tak, aby se vše nepromíchalo. Jemně prohřejeme a podáváme přelité přelivem, který jsme si připravili rozmixováním nivy spolu se smetanou ke šlehání. Jako přílohu podáváme malé brambory vařené ve slupce.
Autor
Jindřiška