Zapékané plněné brambory
Suroviny
velké brambory, rajská jablíčka, mozzarella, dušená šunka, máslo, mletý kmín, pepř, sůl
Postup
Brambory důkladně omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme jakousi kapsu. Rajská jablíčka a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky, kolečka rajčat ještě rozpůlíme. Šunku pokrájíme na proužky, každou bramboru jimi vyložíme a na ně ještě dáme kousek rajčete a mozzarelly. Připravené brambory vyskládáme do vymaštěné zapékací misky, na každou položíme plátek másla, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním brambory poklademe plátky mozzarelly a necháme trošku rozpustit.
Autor
Jindřiška