Slaninové brambory
Suroviny
větší brambory, bobkový list, špenát, anglická slanina, olej, sýr gouda, kmín, česnek, máslo, pepř, sůl
Postup
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté oloupeme. Očištěný špenát několik minut povaříme a necháme okapat. Posekaný česnek spolu s okapaným špenátem asi 4 minuty dusíme na lžíci másla, osolíme a opepříme. Brambory podélně rozřízneme a trochu ve středu vydlabeme. Polovinu brambor naplníme špenátem a na kostičky nakrájeným sýrem, druhou polovinou je přikryjeme a celé ovineme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě nebo zabalené do alobalu na grilu. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.
Autor
Jindřiška