Klobásová omáčka
Suroviny
ostravské klobásy, brambory, cibule, čerstvá kadeřavá petrželka, vejce, česnek, hladká mouka, slunečnicový olej, smetana, ocet, vegeta, kmín, bobkový list, majoránka, nové koření, sůl
Postup
Do kastrolku dáme olej a lehce na něm osmahneme pokrájenou cibuli dozlatova. Přisypeme hladkou mouku a necháme ještě zezlátnout. Podlijeme vodou, přidáme na tenká kolečka nakrájené brambory, špetku kmínu. Okořeníme troškou majoránky, vegetou a novým kořením. Přidáme bokové listy a prolisovaný česnek a necháme asi 10 minut dusit pod pokličkou. Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dalších 10 minut vaříme za občasného míchání. Ve smetaně rozmícháme mouku. Vlijeme za stálého míchání do omáčky. Přidáme natvrdo vařená a posekaná vejce a nasekanou zelenou petrželku. Nakonec vše dochutíme octem a solí. Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.
Autor
Jindřiška