Zeleninové špekáčky
Suroviny
špekáčky, květák, růžičková kapusta, čínské zelí, žampióny, olej, sójová omáčka, muškátový oříšek, koriandr, pepř, sůl
Postup
Květák rozebereme na růžice. Spolu s růžičkovou kapustou povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme důkladně okapat. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky. Ve velké pánvi nebo na woku rozehřejeme olej. Květák s kapustou na něm krátce podusíme. Přidáme pokrájené houby a po chvilce dušení přidáme i zelí a dále dusíme. Směs ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, koriandrem a strouhaným muškátovým oříškem. Špekáčky nařízneme křížem a na oleji nebo pod grilem opékáme ze všech stran dokřupava. Opečené špekáčky servírujeme na talíři obložené dušenou zeleninovou směsí.
Autor
Jindřiška