Palačinky plněné mletým masem
Suroviny
mleté vepřové maso, česnek, žampióny, vejce, hladká mouka, máslo, mléko, olej, čedar, bílý pepř, mletý černý pepř, sůl
Postup
Mleté vepřové maso smícháme v míse s rozetřeným česnekem, přidáme vejce a dochutíme mletým pepřem. Z hladké mouky, mléka, vajec a soli připravíme řídké těsto na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a upečeme silnější palačinky. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. Rozehřejeme hrudku másla a orestujeme na něm hladkou mouku. Za stálého míchání metlou přiléváme mléko. Mícháme dokud omáčka nezhoustne. Krátce povaříme. Těsně před koncem vaření vmícháme nastrouhaný čedar a dochutíme bílým pepřem a solí. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce orestujeme na rozpáleném oleji a přidáme je do sýrové omáčky. Zchladlé palačinky potřeme připravenou masovou směsí a opatrně je stočíme do rolád. Rolády klademe do předem vymaštěné zapékací misky těsně vedle sebe. Naplněnou misku zalijeme sýrovou omáčkou se žampióny a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Autor
Jindřiška