Masový tvarohový závin
Suroviny
měkký tvaroh, vejce, mléko, hladká mouka, prášek do pečiva, olej, měkký salám, cibule, žampióny, kmín nebo sezamová semínka, tvrdý sýr, kečup, pepř, sůl
Postup
Smícháme tvaroh, mléko, vejce, hladkou mouku, pepř, sůl, olej a prášek do pečiva. Dobře propracujeme na tužší těsto a vyválíme na placku. Těsto posypeme solí a pepřem, potřeme kečupem, poklademe kolečky salámu a kolečky cibule. Žampióny nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je rovnoměrně na těsto. Nakonec těsto posypeme strouhaným tvrdým sýrem a uděláme závin. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Dáme na pečící papír, do předem předehřáté trouby na 170°C a pečeme dozlatova.
Autor
Jindřiška