Fazolový guláš II
Suroviny
bílé fazole, pikantní klobása, sádlo, cibule, hladká mouka, mletá pálivá paprika, sladká mletá paprika, kečup, česnek, pažitka, bokový list, sůl
Postup
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme s bokovým listem doměkka. Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme na něm na kolečka nakrájenou klobásu. V kastrolu rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm hrubě nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a chvilku opražíme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, důkladně promícháme a zalijeme teplou vodou. Za stálého míchání krátce povaříme, přidáme vařené fazole, promícháme a ochutíme solí, prolisovaným česnekem, kečupem a pažitkou. Nakonec přidáme osmažená kolečka klobásy a krátce vše povaříme. Podáváme s pečivem.
Autor
Jindřiška