Kančí guláš s brusinkami
Suroviny
kančí plec, slanina, cibule, česnek, hladká mouka, rajský protlak, sádlo, brusinkový džem, pomeranč, citrón, celý pepř, jalovec, mletá paprika, kmín, mletý pepř, sůl
Postup
Na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme kančí maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova. Přidáme rajský protlak, zamícháme a ještě krátce osmahneme. Přisypeme mletou papriku, přidáme celý pepř, jalovec, kmín, česnek pokrájený na tenké plátky, kolečka citrónu a pomeranče. Mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut. Vydušenou směs ještě krátce orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme opět trochou vody. Přisolíme, opepříme a přidáme brusinkový džem. Provaříme a necháme na plotýnce prohřívat až se objeví tuk. Podáváme se špekovými knedlíky.
Autor
Jindřiška