Špenátové ragú s vejci
Suroviny
čerstvý špenát, vejce, cibule, česnek, máslo, hladká mouka, mléko, čirý vývar, tvrdý sýr, hovězí šunka, cayenský pepř, černý mletý pepř, sůl
Postup
Špenát očistíme, propereme a krátce blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Pak jej necháme důkladně okapat. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a cibuli i česnek v něm podusíme. Za stálého míchání přidáme hladkou mouku a necháme jenom zpěnit. Rozředíme vývarem a na mírném ohni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Nahrubo nastrouháme tvrdý sýr a necháme ho v omáčce rozpustit. Již nevaříme. Šunku nakrájíme na větší kostičky a vejce vařená natvrdo oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Špenát, šunku a vejce vložíme do omáčky a vše lehce prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané cayenským pepřem.
Autor
Jindřiška