Nadívané hřiby
Suroviny
čerstvé hříbky, česnek, šalotka, šunka, tlusté od šunky, strouhanka, suché bílé víno, olivový olej, celerová nať, pepř, sůl
Postup
Očištěným hříbkům odkrojíme nožičky. Kloboučky ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme důkladně okapat. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a česnekem. Vložíme tlusté od šunky, hlavičky hříbků, potřeme mírně olivovým olejem a pečeme asi pět minut. Pak přiklopíme pokličkou, zmírníme teplotu v troubě a dále pečeme asi deset minut. Nožičky hříbků nadrobno nasekáme a smícháme s jemně pokrájenou šalotkou, utřeným česnekem, strouhankou, drobně nakrájenou šunkou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Navrstvíme na napůl upečené kloboučky. Lehce zakápneme bílým vínem a pečeme odkryté ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Během pečení podle potřeby a chuti znovu pokapeme bílým vínem. Před podáváním posypeme hříbky sekanou celerovou natí.
Autor
Jindřiška