Barevná rýže se slaninou a žampióny
Suroviny
dlouhozrnná rýže, sterilované žampióny, slanina, cibule, bílé víno, zakysaná smetana, červená paprika, olej, pepř, sůl
Postup
Rýži několikrát důkladně propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do většího množství vroucí osolené vody asi na 10 minut. Mezitím pokrájíme slaninu na kostičky, rozpustíme ji na menším množství rozpáleného oleje a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, žampióny nakrájené na plátky a na tenké nudličky nakrájenou očištěnou papriku. Vše osolíme , opepříme, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem. Na mírném ohni povaříme. Smícháme s rýží a dáme pod pokličkou dusit do předehřáté trouby. Před podáváním vmícháme zakysanou smetanu a necháme ještě prohřát. Jednotlivé porce zdobíme proužky červené papriky.
Autor
Jindřiška