Těstoviny s hráškem a slaninou
Suroviny
těstoviny (mašličky), anglická slanina, cibule, olivový olej, mražený hrášek, tvrdý sýr, pepř, sůl
Postup
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Do vroucí osolené vody zavaříme mašličky, pořádně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu hrnce. V další nádobě si zahřejeme olivový olej, na kterém lehce osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme mražený hrášek několik lžic vody a na mírném ohni pod pokličkou dusíme. Těstoviny vaříme podle návodu na obalu. Hotové necháme na sítku okapat a pak je přidáme ke slaninové směsi. Vše přikryté pokličkou ještě podusíme asi pět minut. Těstoviny s hráškem upravíme na předehřátou mísu a posypeme čerstvě umletým pepřem. Strouhaným sýrem sypeme až jednotlivé porce na talířích.
Autor
Jindřiška