Krůtí řízky po čínsku
Suroviny
velká červená a zelená paprika, cibule, česnek, krůtí řízky, olej, sůl, bílý pepř, suché bílé víno, bílý vinný ocet, vývar, sojová omáčka, solamyl, cukr
Postup
Papriky nakrájíme na kousky. Krůtí řízky nakrájíme na tenké proužky. V pánvi zahřejeme olej a maso v něm postupně po všech stranách dohněda opečeme. Ochutíme pepřem a solí. Maso vyjmeme a ve výpeku potom dusíme cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a krátce podusíme. Vmícháme proužky masa. Podlijeme vínem, octem, vývarem a sojovou omáčkou a dále ještě dusíme. Solamyl utřeme s trochou vody dohladka. Vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Nakonec vše dochutíme ještě pepřem, sojovou omáčkou a cukrem. Podáváme s rýží.
Autor
Jindřiška