Krůtí řízky zapečené s Nivou
Suroviny
krůtí řízky, sýr Niva, olivový olej, sojová omáčka, pikantní sladká sojová omáčka, chilli omáčka, worcesterová omáčka, cibule, kari, čubrica, mletá paprika, sůl, pepř
Postup
Krůtí řízky nakrájíme na malé kousky. Na pekáčku rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme pokrájené krůtí maso, osolíme, opepříme, přidáme čubricu, sladkou papriku, worcestrovou omáčku, kari, a pokapeme sojovými omáčkami spolu s chilli omáčkou. Promícháme a dáme péci do vyhřáté trouby. Mírně podléváme vodou. Krátce před dokončením posypeme větším množstvím nahrubo nastrouhaného sýra. Podáváme nejlépe s novými bramborami.
Autor
Jindřiška