Krůtí rolky s paprikou
Suroviny
krůtí řízky, cibule, červená paprika, kyselé okurky, eidam, pikantní hořčice, olivový olej, masový vývar, solamyl, pepř, sůl
Postup
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozpůlíme papriku, očistíme ji, lusk omyjeme a nakrájíme ho na nudličky. Kyselé okurky nakrájíme na kolečka a sýr hrubě nastrouháme. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí. Rozdělíme na ně cibuli, okurky a papriky. Posypeme strouhaným sýrem a zarolujeme. Okraje sepneme párátky. Rolky nejprve zprudka ze všech stran osmahneme na rozpáleném oleji, aby se zatáhly, pak je přendáme do pekáčku. Zalijeme masovým vývarem a dáme do středně vyhřáté trouby péci. Když jsou rolky měkké, vyjmeme je a omáčku zahustíme solamylem. Důkladně promícháme a krátce povaříme. Pak vrátíme maso zpět prohřát. Podáváme s vařeným bramborem.
Autor
Jindřiška