Krůtí řízky s rajčaty a jablky
Suroviny
krůtí řízky, zelené široké nudle, cibule, rajská jablíčka, jablka, citrón, olej, smetana, kari, cukr, sůl
Postup
Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě. Rajská jablíčka omyjeme a pokrájíme na osminky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Nudle scedíme a necháme je důkladně okapat. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme připravená rajská jablíčka a jablka. Zaprášíme kari kořením. Zalijeme smetanou, vše osolíme, opepříme a osladíme. Na mírném ohni povaříme asi pět minut. Krůtí řízky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Opepříme a na oleji z obou stran asi 8 minut opékáme, poté je osolíme. Maso rozdělíme na jednotlivé talíře, obložíme vařenými nudlemi a polijeme omáčkou.
Autor
Jindřiška