Krůtí plátky na mandarinkách
Suroviny
krůtí řízky, malé cukety, mrkev, konzervované žampióny, smetana ke šlehání, citrón, zeleninový vývar, kompotované mandarinky, máslo, hladká mouka, olej, pepř, s
Postup
Cukety omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Mrkev omyjeme a oloupeme. Kondenzované žampióny necháme důkladně okapat. Cukety a mrkev pokrájíme na menší kousky a restujeme asi 5 minut na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme a opepříme. Necháme ještě chvilku restovat a pak veškerou zeleninu vyjmeme. Přilijeme trochu oleje a vložíme omyté, osušené a mírně naklepané krůtí plátky. Opékáme z obou stran asi 3 minuty. Poté plátky osolíme, opepříme a vyjmeme. Udržujeme je na teplém místě. Do zbylého tuku na pánvi přilijeme zeleninový vývar a smetanu ke šlehání. Promícháme a dochutíme pepřem, solí, citrónovou šťávou a strouhanou citrónovou kůrou. Z mouky a másla vytvoříme světlou jíšku a tu přidáme do omáčky. Na mírném ohni za občasného míchání krátce povaříme. Na závěr přidáme okapané kompotované mandarinky. Hotovou směs ještě důkladně prohřejeme. Plátky krůtího masa na talířích přeléváme omáčkou a podáváme s rýží.
Autor
Jindřiška