Divoká rýže s krůtím masem
Suroviny
krůtí prsa, solamyl, pórek, červená paprika, zelená paprika, čerstvé žampióny, olej, med, worcesterová omáčka, sójová omáčka, červená cibule, piniová jádra, divoká rýže, hrubě drcený pepř, sůl
Postup
Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a obalíme v solamylu. V pánvi wok rozpálíme olej a krůtí maso na něm ze všech stran osmahneme. Pak maso vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Ve zbylém oleji osmahneme červenou a zelenou papriku nakrájenou na tenké nudličky, pórek nakrájený šikmo na širší špalíky, cibuli nakrájenou na klínky a žampióny pokrájené na širší plátky. Směs promícháme, opepříme a osolíme. Po krátkém smažení znovu vrátíme maso. Vše zalijeme směsí worcesterové a sójové omáčky s medem. Promícháme a už jenom krátce prohřejeme. Nakonec posypeme sekanými piniovými jádry. Divokou rýži uvaříme obvyklým způsobem nebo podle návodu na obalu. Podáváme masovou směs na vyhřáté míse a rýži v miskách zvlášť.
Autor
Jindřiška