Krůtí jehla s kari
Suroviny
krůtí prsa, anglická slanina, moravské maso, sójová omáčka, solamyl, čerstvá paprika, pikantní kečup, cibule, kari koření, sušený tymián, olej, vývar, sůl
Postup
Nejprve si připravíme marinádu promícháním sójové omáčky, kečupu, kari koření, tymiánu, soli a vývaru. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Naložíme je do připravené marinády a necháme na chladném místě odležet nejlépe do druhého dne. Marinované maso napichujeme na špízy střídavě s kousky uzeného masa, anglické slaniny, cibule a papriky. Na pánvi rozpálíme olej a připravené špízy na něm ze všech stran opékáme asi 15 minut. Hotové špízy vyndáme s do pánve nalijeme zbytek marinády, přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody. Necháme na mírném ohni krátce povařit. Špízy podáváme přelité šťávou s čerstvým pečivem.
Autor
Jindřiška