Kachní prsa na sherry
Suroviny
kachní prsa, růžičková kapusta, olej, suché sherry, zeleninový vývar, máslo, hladká mouka, muškátový oříšek, čerstvá petrželka, pepř, sůl
Postup
Růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme. Několik vrchních lístků kapustiček si dáme stranou. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opečeme je po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova. Potom snížíme teplotu a podlijeme sherry a pečeme dalších asi deset minut. Kapustičky povaříme v malém množství horké osolené vody a 3 minuty před dovařením přidáme lístky co jsme si dali stranou. Kachní prsa vyjmeme a udržujeme je teplá. Zeleninový vývar přidáme do výpeku, uvedeme do varu, vmícháme jíšku z másla a mouky a krátce povaříme. Ochutíme pepřem a solí. Maso nařežeme a upravíme na mísu s omáčkou a kapustičkami. Na horké zelenině necháme rozpustit máslo a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Pokrm ozdobíme zelenou petrželkou. Jako příloha se velmi hodí vařené brambory.
Autor
Jindřiška