Kuřecí plátky „Havaj“
Suroviny
kuřecí prsa, ananasový kompot, dušená šunka, olej, čerstvá paprika, cibule, čerstvé žampióny, sojová omáčka, solamyl, mletý zázvor, pepř, sůl
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a necháme odležet v marinádě z ananasové šťávy, sojové omáčky a mletého zázvoru. Odleželé plátky masa osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme. Do výpeku dáme na kolečka nakrájenou papriku, cibuli a žampióny. Po chvíli přidáme ananas, na nudličky nakrájenou šunku a vrátíme kuřecí maso. Ve zbylé marinádě rozmícháme lžičku solamylu a vlijeme na směs v pánvi. Ještě chvíli povaříme, aby šťáva dostatečně zhoustla. Podáváme s hranolky nebo rýží.
Autor
Jindřiška