Pikantní kuřecí kousky
Suroviny
kuřecí maso, rýžové nudle, česnek, rybí omáčka, sójová omáčka, slunečnicový olej, červené víno, chilli papričky, moučkový cukr, čerstvý koriandr, citrón, mletý černý pepř, sůl
Postup
V mixéru si připravíme marinádu z česneku, pepře, čerstvého koriandru, rybí omáčky, sójové omáčky, citrónové šťávy a cukru. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a v marinádě necháme proležet nejlépe do druhého dne. Marinované kuřecí kousky vysmažujeme na slunečnicovém oleji asi 4-5 minut. Zároveň si připravíme omáčku na namáčení. Ve víně rozmícháme cukr, přivedeme k varu, těsně před koncem přidáme pokrájené chilli papričky a sůl. Necháme zchladnout. Podáváme s rýžovými nudlemi.
Autor
Jindřiška